Cimentare si Ingrijire prin IPS e.max

magnifying glass

Numeroase posibilitati de cimentare

Restaurarile prin IPS e.max permit o flexibilitate a cimentarii din moment ce coroanele si puntile pot fi cimentate cu adeziv, auto-adeziv sau in mod traditional. Plombele interioare, plombele exterioare si captuselile sunt cimentate cu adeziv ca de obicei. In functie de recomandari, puteti alege dintr-o gama larga de materiale Ivoclar Vivadent pentru cimentare:

Captuseala Variolink II / Variolink
Compozitul extrem de estetic cu dubla polimerizare Variolink II a generat rezultate clinice excelente  timp de mai bine de 10 ani. Pentru cimentuirea captuselilor, se foloseste Variolink Veneer cu fotopolimerizare, ceea ce permite o deschidere sau inchidere a culorii restaurarii ceramice cu un concept special de culoare.

Multilink Automix
Compozitul universal pentru cimentare Multilink Automix ofera o gama larga de recomandari. Ofera o putere mare de fixare si o adeziune excelenta de durata. Impreuna cu opacizantul A/B, dentina este sigilata si se obtine o buna adaptare marginala.

Multilink Hybrid Abutment
Noul Multilink Hybrid Abutment cu auto-polimerizare a fost creat special pentru cimentarea ceramicii de sticla din disilicat de litiu pe baze de titan (bonturi hibrid IPs e.max si coroane cu punct de spijin hibrid IPS e.max).

Speedcem Plus
Compozitul auto-adeziv cu dubla polimerizare este chiar mai usor de folosit decat un ciment traditional. In acelasi timp, ofera celelalte avantaje ale unui compozit, dar o putere de fixare si transluciditate mai mari precum si solubilitate scazuta in apa.

Vivaglass CEM
Cimentul clasic ionomer de sticla cu auto-polimerizare este potriivt pentru cimentarea materialelor ceramice cu rezistenta mare, precum IPS e.max, printre altele. Contine un material de umplere din sticla deosebit de transparent astfel incat se pot obtine rezultate estetice.

magnifying glass

Gravare si silanizare

Restaurarile cu disilicat de litiu (LS2) sunt in general gravate inainte de incorporare! IPS Ceramic Etching Gel (20 s) este folosit pentru a genera suprafete de fixare retentive pe toate restaurarile din ceramica integrala la preparatul pentru incorporare. Mareste efectul de fixare intre compozitul de lipire si suprafata ceramica de fixare. 

magnifying glass

Pentru restaurarile de disilicat de litiu (LS2) cu adezivi si auto-cimentare cu adeziv a IPS e.max, precum si cimentarea cu adeziv a oxidului de zirconiu (ZrO2), restaurarile sunt silanizate folosind Monobond Plus (60 s). Silanizarea nu este necesara pentru auto-cimentare cu adeziv a ZrO2. Aceasta se aplica de obicei cimentarii traditionale. Monobond Plus (60 s) este un agent de fixare universal cu componenta unica intermediind legatura cu adeziv dintre compozitul de cimentare (in special liniile de produse Variolink si Multilink) si toate materialele restaurative indirecte (ceramice de sticla si oxid, metale, compozite, compozite intarite cu fibre).

CNS_logomagnifying glass

Cum sa gasiti drumul bun cu ajutorul Sistemului de Navigare pentru Cimentare

Sunteti dispusi sa negociati mai bine parcurgerea procesului de alegere a cimentului potrivit pentru lipire? Sistemul de navigare pentru cimentare (Cementation Navigation System), noua aplicare multimedia de la Ivoclar Vivadent, ofera dentistilor orientare si instruire practica.
                 www.cementation-navigation.com